Alimentatieplicht na scheiding

Wanneer u besloten heeft om uit elkaar te gaan ontstaat er een alimentatieplicht. Dit wordt ook wel partneralimentatie genoemd. Dit is van toepassing als u getrouwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan. Deze alimentatieplicht duurt maximaal 12 jaar, afhankelijk van de duur van uw huwelijk of partnerschap. Duurde het huwelijk korter dan 5 jaar? Dan duurt de alimentatieplicht net zo lang als de duur van het huwelijk. Partneralimentatie geldt voor de partner die na de scheiding onvoldoende financiële middelen heeft om zichzelf te voorzien in levensonderhoud.

Invulling van partneralimentatie

Om de hoogte van partneralimentatie te berekenen zijn een aantal gegevens nodig. Zo moet er bekeken worden wat de behoefte is van de alimentatiegerechtigde en wat deze partner zelf verdient of zou kunnen verdienen.  Daarnaast is het van belang om de draagkracht van de alimentatieplichtige te berekenen. Aan de hand van deze gegevens wordt de benodigde bijdrage bepaald.

Partneralimentatie regelen in Volendam

Wilt u zich laten bijstaan door een ervaren echtscheidingsspecialist in de regio Volendam? Of wilt u meer weten over partneralimentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0299 - 79 92 27. Ook wanneer afspraken met betrekking tot alimentatie niet worden nagekomen, kunnen wij u helpen.