Een ouderschapsplan: een verplichte regeling

Wanneer u als ouders uit elkaar gaat, zal dit een grote impact hebben op het leven van uw kinderen. Zij zullen het waarschijnlijk erg moeilijk vinden om hun ouders niet meer samen te zien. Er rust daarom een grote verantwoordelijkheid op beide ouders om de verzorging en opvoeding na een scheiding goed te regelen, zodat de kinderen hier zo min mogelijk onder te lijden hebben. Voor ouders is het dan ook verplicht om een ouderschapsplan op te stellen en vast te laten leggen in een echtscheidingsconvenant. Onze specialisten helpen u graag bij het maken van een ouderschapsplan. Mocht u als ouders het niet eens kunnen worden over de inhoud van een ouderschapsplan, dan zal een rechter hierover beslissingen nemen.

Zaken die onder meer staan beschreven in een ouderschapsplan zijn:

  • de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken;
  • de manier waarop het recht op en de verplichting tot omgang wordt vormgegeven;
  • de manier waarop de ouders elkaar informatie verschaffen en elkaar raadplegen over belangrijke  zaken met betrekking tot de persoon en het vermogen van het kind;
  • de verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding van het kind.

Juridische hulp bij het opstellen van een ouderschapsplan

Woont u in Volendam of in de omgeving van Volendam en wilt u meer informatie over het opstellen van een ouderschapsplan? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0299 - 79 92 27. Ook kunt u het contactformulier op de website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.