Wat is een echtscheidingsconvenant?

Bij een scheiding moeten alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst van alle overeenstemmingen, die goedgekeurd dient te worden door een rechter voordat de scheiding officieel is. Bij een scheiding dient u afspraken te maken over zaken als alimentatie, de zorg over de kinderen en boedelscheiding. Omdat de overeenstemmingen in een echtscheidingsconvenant worden bekrachtigd door een rechter zijn de gemaakte ook afdwingbaar op het moment dat deze niet worden nagekomen.

Het is erg belangrijk om goed na te denken over welke zaken u afspraken wilt maken. Deze overeenkomst vormt immers voor u beiden een nieuwe basis voor de toekomst. Denk daarom niet alleen na over afspraken die u wilt maken voor nu, maar ook voor in de toekomst. Zo voorkomt u toekomstige problemen.

Uw echtscheidingsspecialist in Volendam

Er zijn ontzettend veel zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u gaat scheiden. Het is daarom raadzaam om u bij te laten staan door een ervaren echtscheidingsspecialist. Vooral bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant is dit verstandig. U wilt immers dat alle juridische zaken rondom een echtscheiding goed op papier komen te staan. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen rondom een echtscheiding in de regio Volendam? Bel dan vrijblijvend naar het telefoonnummer 0299 - 79 92 27.